underside-pvc-2015

Icopal Monarplan PVC

Monarplan er en serie med sveisbare og vanntettende termoplastiske takbelegg og membraner til flate tak, buede tak, skråtak og tildekkede konstruksjoner. PVC-takbelegg fra Icopal har vært i bruk på alle taktyper og takformer i over 50 år. Med Monarplan takbelegg er du sikret gjennomprøvde, fleksible og vanntette løsninger med lav vekt som passer til både private, samt offentlige boliger og bygg. Monarplan er et fleksibel ett-lags takbelegg av polyvinylklorid (PVC) med fremragende styrke, holdbarhet og værbestandighet. Den egner seg godt både til nybygg og renoveringsprosjekter.

Alle takmaterialer utsettes for miljøforhold som kan endre materialets fysiske og kjemiske egenskaper. Miljøpåvirkninger kan være fra ozon, varme, kulde, solstråling, regn, is/snø, stående vann, forurensning og begroing. For å fungere optimalt må takets egenskaper bevares også under alle de ovennevnte påvirkninger. Monarplan PVC belegg sørger for at både den utførende, prosjekterende og byggherre får en anvendelig, holdbar og stabil tekking.

Bruksområder

Monarplan takbelegg kan monteres på alle de vanligste takunderlagene. PVC-takbeleggenes ytelse kan reduseres i direkte kontakt med materialer som inneholder polyuretan, polystyren og bitumen. I disse tilfellene må det legges en migreringssperre mellom belegget og disse produktene.
 
Holdbarhet Akselererte aldringsforsøk på Monarplan takbelegg har dokumentert overlegen holdbarhet, med en forventet levetid på mer enn 30 år.

Monarplan FM er et takbelegg som er forsterket med en polyester stamme. Det er utviklet til bruk for mekanisk innfesting. Polyesterstammen gir takbelegget den nødvendige strekkstyrken for å lette bruken av festemidler og dermed gi systemet styrke til å takle alle aktuelle vindlaster. Mekanisk innfestede systemer er kostnadseffektive løsninger, og de er ideelle til de fleste takkonstruksjoner.

Monarplan G er en membran med glassfiberarmert stamme. Denne membranen er beregnet for omvendte tak, ballastert tekking og grønne tak der membranen overdekkes. Monarplan G kan også benyttes som membran i våtrom under støpte gulv.

Monarplan GF er i likhet med Monarplan G en glassfiberarmert PVC-membran, men har en bakside av polyesterfilt. Polyesterfilten gjør at  membranen kan klebes fast med et egnet lim. Monarplan GF kan også monteres med ballastering som innfesting.

Monarplan D er et takbelegg/membran uten armering. Den er beregnet til inntekking av rør, hjørner, pipe og andre detaljer på steder der det ikke er mulig å bruke prefabrikkert tilbehør.
    IcopalTak.no bruker cookies for å sikre deg en best mulig opplevelse av nettstedet. Les mer om vår bruk av cookies her.
    icopaltak-web-backgorund